[Inne] światła xenon moc i zasieg? vag?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kowal 2002
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 5161

Ta procedura VCDS ustawia tylko silniczki poziomowania w środkowym położeniu ich regulacji. Wtedy po prawidłowym ustawieniu na śrubach mamy zapewnione, że regulacja góra-dół ma taki sam zakres. Oczywiście zakres ten jest dużo większy niż wymagany w normalnych warunkach, dlatego nawet ustawianie bez tej procedury daje zazwyczaj dobre efekty, bo zostaje jakiś tam margines przesunięcia na samej regulacji "silniczkowej".

Co do rozbiórki lamp to moje kupione od sławetnego kolegi Speedy rozkleiły się same więc z rozłożeniem nie było żadnego problemu :szeroki_usmiech . Ale jeśli są oryginalnie sklejone i nie przeciekają to raczej bym ich nie rozklejał tylko zastosował to co opisałem TUTAJ .
    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

loru, a to nie wina szkła?
      u mnie jest bardzo duża różnica po wymianie jednej obudowy po tym jak kant miałem zadrapany :diabelski_usmiech

Komentarz

• loru
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4286
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez abstinent
        loru, a to nie wina szkła?
        u mnie jest bardzo duża różnica po wymianie jednej obudowy po tym jak kant miałem zadrapany :diabelski_usmiech
        szkło jest ok, to jest ewidentnie sama soczewka, jest jak by "matowa" po zapaleniu xenonów, porównanie mam z drugą soczewka która jest czyściutka bo cała lampa była wymieniana na nową po przecierce jaka miałem około rok temu no i ewidentnie to widać na drodze, że słabiej świecie.

Zamieszczone przez kowal 2002
        Ale jeśli są oryginalnie sklejone i nie przeciekają to raczej bym ich nie rozklejał tylko zastosował to co opisałem TUTAJ .
        no są ori i nie przeciekają więc punkt 1 , serdecznie dziękuję.
        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

Pracuję...